Najlepsi uczniowie zmierzyli się w finale drugiej edycji Szkolnego Konkursu Gastronomicznego Mistrz Kulinarny ZSH-T. Adepci sztuki kulinarnej musieli wykazać się kreatywnością podczas przygotowania zakąsek z mięsa i podrobów własnej receptury.
Jury w składzie Aldona Liszka – Urbańska, dyrektor szkoły, Paulina Wysk i Mariusz Trojanowski, kucharze z restauracji FADO w Świdnicy, Emilia Młynarczuk, nauczyciel przedmiotów zawodowych, Weronika Szaradowska, mistrz kulinarny ZSH-T poprzedniej edycji, oceniało technikę wykonania potrawy, oryginalność i pomysłowość, smak, estetykę podania, sposób prezentacji dania przed jury. Ze względu na wysokie umiejętności finalistów jury miało problem z podjęciem rozstrzygających decyzji.
Ostatecznie I miejsce zajęła Daria Globisz, II miejsce – Natalia Jankowska, III miejsce – Elżbieta Drabik, wyróżnienie otrzymali Natalia Klag i Tomasz Iwanicki.
Finaliści konkursu otrzymali cenne nagrody, ufundowane przez sponsorów.
/Informacja i zdjęcia ZSHiT w Świdnicy, opr. red./