Czasem zdarza się, że mamy nieprzerwanie ochotę na… to samo. W sidła uroku pewnego warzywa wpadła autorka kulinarnego cyklu Penelopa Rybarkiewicz-Szmajduch, a dość nietypowy motyw uwiódł mistrzynię rękodzieła i życiowych refleksji Beatę Norbert. O niegroźnych uzależnieniach w cotygodniowym wydaniu Magazynu Swidnica24.pl.
Jak przyznała autorka „Czarów Penelopy”, pomysł na najnowszy przepis był zupełnie inny do czasu, gdy znów w jej ręce wpadł bób – i to na dodatek niebywale tani! Takiej okazji nie mogła przeoczyć, a przy okazji połączyła dwie namiętności – do warzyw sezonowych i Toskanii. Jaki jest efekt – zapraszamy do działu Kuchnia, gdzie czeka przepis na bób po toskańsku.
Beata Norbert znów zaskakuje. Tym razem rzecz o rodzinnym dziedziczeniu i czaszkach. Jak się okazuje, z najbardziej krnąbrną pociechą można mieć niespodziewanie wiele wspólnego, nie wyłączając upodobań, co zważywszy na konflikt pokoleń jest kwestią rzadką i cenną. Jak trudy wychowania, genetykę i nietypowe motywy zdobnicze łączy w swoim życiu autorka cyklu „Piękniejszy świat Beaty” – o tym w najnowszym odcinku zatytułowanym „Słabość do czaszek”.
Zupełnie inna słabość towarzyszy małżeństwu podróżników Oli i Michałowi Małkom. Ostatnie miesiące poświęcają na odkrywanie uroków Polski, ale tym razem sięgamy do bogatego archiwum bloga i zapraszamy do nieziemskiej krainy na południowych krańcach Europy. Jak wygląda świat bez skrawka zieleni? O tym w relacji z wyprawy do parku wulkanicznego. Szczegóły w cyklu „Małki w podróży”.
Redakcja