Strona główna Blogi Nicpoń w Fado i pstrąg

Nicpoń w Fado i pstrąg [VIDEO]

3

Potrawy z ryb zdecydowanie zbyt rzadko goszczą na polskich stołach. Tymczasem przygotowanie pysznej i zdrowej potrawy wcale nie jest trudne. Agata Nicpoń, szefowa kuchni w hotelu Fado podpowiada, jak przyrządzić pstrąga.

Receptura na pstrąga z ostrą papryką i ziołami:

składniki dla 4 osób :

4 pstrągi ok 300 g jeden

2 gałązki świeżego rozmarynu

4 gałązki świeżego tymianku

2 gałązki świeżej kolendry

100 g masła

4 ząbki czosnku

1 świeża ostra papryka

sól

pieprz

Pstrągi dokładnie oczyszczamy, myjemy i suszymy papierowym ręcznikiem. Ząbki czosnku i ostrą paprykę siekamy w kostkę dodajemy świeże zioła i wkładamy do pstrągów . Nacieramy pstrągi solą i pieprzem . Do wnętrza ryby dodajemy 25 g masła . Odstawiamy pstrągi do lodówki na 1 godzinę aby przeszły aromatem ziół . Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Celsjusza . Pstrągi zawijamy w folie aluminiową i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 15-20 min. Smacznego!

Nicpoń w Fado, odcinek 3. Pstrąg z ostrą papryką i ziołami

 

 

 

Poprzedni artykułŚwidnicki styl odc.7.
Następny artykułPomnik do przeróbki