Strona główna Temat dnia Browar Hoppy Lab już dwa lata na lokalnym rynku

Browar Hoppy Lab już dwa lata na lokalnym rynku

0

Browaru Hoppy Lab chyba nie trzeba już przestawiać. Dwa lata temu zadebiutowali na lokalnym rynku serwując Świdniczanom dwa rodzaje piwa, a dziś mając na swoim koncie wiele różnych gatunków, które można znaleźć w licznych sklepach i restauracjach w regionie, zapraszają na prawdziwą urodzinową fiestę.

Przez te dwa lata wiele się nauczyliśmy. Poznaliśmy nasz sprzęt od podszewki, co pozwala nam na tworzenie idealnie dopracowanych receptur.  Nabraliśmy masę pokory, ale przede wszystkim dostaliśmy wiatru w żagle, dzięki niezliczonym rozmowom z naszymi odbiorcami. Każde piwo dostarczamy do lokali osobiście, co daje nam niesamowitą satysfakcję. Każde 5 minut rozmowy z naszym klientem, buduje w nas przekonanie, że to, co robimy z wielką pasją i nierzadko ogromnym poświęceniem, przynosi Państwu wiele radości – mówi Jakub Bielecki, właściciel żarowskiego browaru.

W najbliższą sobotę w Pubie Alfama przy ul. Marii Konopnickiej 6 w Świdnicy o godz. 17:00 rozpocznie się prawdziwa piwna uczta. W ogrzewanych namiotach, ekipa browaru Hoppy Lab ugości Państwa pieczonym prosiakiem oraz tortem urodzinowym. Oficjalnie rozpocznie się również sezon grillowy, gdyż do nabycia będą różnego rodzaju grillowane potrawy oraz piwo w totalnie urodzinowej cenie.  Około godziny 20 wieczór uświetni zespołu The Shapeless One ze Strzegomia, który zagra w prawdziwie rockowym klimacie. Nie zabraknie również możliwości porozmawiania z solenizantami.

Będziemy dla Państwa dostępni przez cały wieczór w specjalnie stworzonej przez nas dla Alfama Pub piwnej budce, z której polejemy dla Was urodzinowe piwo prosto z kega. W sobotę zaprezentujemy specjalną, imperialną wersję piwa Świdnickie Jasne. Wzięliśmy na warsztat znaną już recepturę i podkręciliśmy ją w każdym aspekcie, zwiększając niemal  dwukrotnie odczucie goryczy, moc oraz chmielowy aromat. Jesteśmy otwarci na Wasze pytania i rozmowy, które, mam nadzieję, dodadzą nam skrzydeł na kolejne lata –  mówi Andrzej Czapski, współzałożyciel i piwowar browaru Hoppy Lab.

Browar Hoppy Lab – Chmielowe Laboratorium z Żarowa stworzony został przez grupę świdniczan, którzy podjęli się przekształcenia starej piekarni  w pierwszy profesjonalny browar rzemieślniczy w regionie. Prace przygotowawcze rozpoczęli w 2016 roku. Niemal rok później – 25.03.2017r. zadebiutowali ze swoimi dwoma premierowymi piwami. Od tego czasu spod ich rąk wyszło już kilkanaście różnych stylów piwa i nie powiedzieli jeszcze ostatniego słowa. Oprócz stałych pozycji w asortymencie, takich jak AIPA, czy Świdnickie Jasne, ciągle powstają piwne nowości, nierzadko z ciekawymi dodatkami, takimi jak herbata, kawa lub owoce. Przez dwa lata powiększyli swoje moce produkcyjne aż o 50%, dostali nominację do prestiżowej nagrody Świdnickiego Gryfa w kategorii Produkt Regionalny Roku 2017 i podbili serca niejednego piwosza w regionie.

/Artykuł sponsorowany/