W najbliższą sobotę, 25 czerwca, o godz. 11.00 nastąpi długo oczekiwane otwarcie restauracji McDonald’s w Strzegomiu. Strzegomianie będą mogli na miejscu sprawdzić jak smakuje produkowana u nich bułka po dodaniu sera, kotleta i warzyw.
O restauracji mówiło się od kwietnia 2012 . Terminów realizacji inwestycji wówczas nie podano, ale firma informowała o wykupieniu działki przy drodze krajowej nr 5.
W roku 2015 trwały prace projektowe i po raz pierwszy zapowiedziano uruchomienie restauracji na II połowę roku 2016. Wtedy średni koszt jednej restauracji wynosił 6 – 7 mln złotych.
Przypomnijmy, że w strzegomskiej spółce FSB Piekarnie umiejscowionej w podstrefie ekonomicznej Strzegom pieczone są bułki dla sieci McDonalds w Polsce, Czechach i Niemczech. Firma zatrudnia ponad 200 osób na umowę o pracę i ponad 100 osób przez firmę zewnętrzną Ranstadt. Produkuje 70 tysięcy bułek na godzinę.
/opr.red/
zdjęcie Facebook