Strona główna Bez kategorii Kończy się montaż podwórka NIVEA

Kończy się montaż podwórka NIVEA

11

Piękny, niebieski i bezpieczny dla dzieci – plac zabaw NIVEA jest już prawie gotowy. Przy ulicy Marcinkowskiego 10 w Świdnicy, gdzie znajduje się Miejskie Przedszkole Integracyjne nr 16 „Słoneczko”, można podziwiać niemal finalny efekt wielomiesięcznego zaangażowania władz miasta, pracowników przedszkola oraz wielu świdniczan.

2

Plac zabaw zrealizowany w ramach konkursu “Podwórko NIVEA”

Oficjalne otwarcie placu zabaw planowane jest na grudzień. Dokładna data nie jest jeszcze znana, ponieważ jej ostateczne ustalenie zależy od pogody i od tego kiedy ukorzeni się trawa, którą został wyłożony plac. Szacuje się, że potrwa to jeszcze około 3-4 tygodni. –  Żałuję, że nie udało się zdążyć z otwarciem na początek roku szkolnego, kiedy jeszcze było ciepło, ładnie i kiedy dzieci bardziej cieszyłyby się z otwarcia – mówi Małgorzata Anklewicz, dyrektor przedszkola. – Wiadomo, że w miesiącach zimowych plac nie będzie prezentował się tak pięknie jak latem, ale bardzo jesteśmy zadowoleni z końcowych efektów.

Świdnica została laureatem konkursu „Podwórko NIVEA” 1 czerwca bieżącego roku.  Zgodnie z jego regulaminem na placu przy Miejskim Przedszkolu Integracyjnym nr 16 powstała między innymi:  karuzela wspomnień, labirynt, orle gniazdo, ruchome piaski, górski szlak, latające kule, leniwiec, gra w klasy. W godzinach pracy przedszkola podwórko będzie wykorzystywane do jego potrzeb, natomiast popołudniami będzie otwarte dla wszystkich.

Do tej pory dzięki wsparciu NIVEA zbudowano w Polsce 100 placów zabaw i wyposażono tyle samo szkółek piłkarskich.

(red.)