W Świdnicy zapowiada się szaleństwo. Czy Magda Gessler nad nim zapanuje? Tak na stronie internetowej Kuchennych Rewolucji zapowiadana jest metamorfoza lokalu przy ulicy Bystrzyckiej.
Magda Gessler, słynna restauratorka wywróciła do góry nogami kartę dań i zmieniła wnętrze restauracji. Świdnicki Stary Browar przeżył trzęsienie ziemi. Zmienił się wystrój, zmieniła się karta dań. Magda Gessler wróciła do klimatów sprzed półtora wieku, ale wprowadziła także absolutne nowości.
Gessler przyznała, że wiele razy iskrzyło między nią i właścicielem. Jak bardzo? I jaka była ocena Magdy Gessler po kontroli? Będzie się można przekonać podczas emisji odcinka ze Świdnicy, którą zaplanowano w stacji TVN dzisiaj, 2 kwietnia 2015 roku o godzinie 21.30. Będzie śmiesznie i strasznie. Na ziemię polecą talerze, a prowadząca tradycyjnie będzie rzucała „mięsem”.
Zaledwie przed rokiem wskrzeszono w liczącym blisko 150 lat budynku tradycję gastronomiczną. Przy dzisiejszej ulicy Bystrzyckiej nowoczesny browar wybudował w 1866 r. właściciel fabryki maszyn rolniczych E. Januschek. Browar posiadał również własną restaurację. Od końca XIX w. jego właścicielem był S. Pringsheim. W browarze w Kraszowicach wytwarzano piwo monachijskie (piwo dolnej fermentacji, mało chmielone), piwo typu pilzneńskiego, piwo czarne kulmbachskie (zwane również „Schöps”), słodowe oraz piwo karmelowe. I ta historia okazała się istotna przy Kuchennych Rewolucjach, bowiem Magda Gessler nawiązała do regionalnej kuchni, która znakomicie pasuje właśnie do dobrych gatunków piwa.