Jak zrzucić zbędne kilogramy bez drakońskich wyrzeczeń? I na dodatek spędzić czas w eleganckim wnętrzu? Sposób na zdrową i smaczną wiosnę znalazła Restauracja „Na Skarpie” przy ulicy Wrocławskiej. Od 1 kwietnia karta dań uzupełniona będzie o potrawy z wiosennej diety rewitalizującej.
Przepisy zostały opracowane po konsultacjach z dietetykiem oraz w oparciu o znakomity poradnik Marka Baradyna „Odchudzająca książka kucharska”. Posiłki są pełnowartościowe i gwarantują, że nikt nie wstanie od stołu głodny, a mimo to nie przybędzie centymetrów w talii. Główna zasada to oddzielanie składników, czyli żadnych ziemniaków z kotletem. Zamiast – ryba z warzywami, polędwica na sałacie, osobno ryż, kasze, makarony oraz lekka zupa lub krem. Żadnego tłuszczu! Wszystko grillowane, pieczone w folii lub gotowane na parze. Dodatkowo każda potrawa uzupełniana jest o nasiona – orzechy, pestki dyni, sezam, słonecznik. Do popicia świeżo wyciskane soki warzywne, owocowe lub koktajle na bazie chudych jogurtów. W karcie obok dań zostanie podana wartość kaloryczna. A dla poprawy nastroju – atrakcyjna cena dwudaniowego obiadu, od 25 do 35 złotych.
Przykładowe zestawy:
Zestaw I:
Krem cebulowy z pestkami dyni /130 kalorii/
Ryba pieczona w folii , podana z sosem jogurtowym i brokułami z wody /300 kalorii/
Zestaw II
Lekka zupa kalafiorowa /185 kalorii/
Pieczona polędwica wołowa podana na liściu sałaty z prażonym sezamem /310 kalorii/
Zapraszamy już od 1 kwietnia na wiosenne, dietetyczne i pyszne obiady do Restauracji „Na Skarpie”!
[photospace]
Tekst sponsorowany