restauratorów. Już po raz XIV uczniowie Zespołu Szkół Hotelarsko-Turystycznych przygotowali niezwykłe, świąteczne spotkanie, podczas którego zaprezentowali swoje kulinarne umiejętności. Tym razem wykonali dania wg przepisu restauratorów z powiatu świdnickiego.
Joanna Duda i Sebastian Krzywda, nauczyciele ZSHT i autorzy projektu „Gale Bożonarodzeniowe” każdego roku proponują inną konwencję. Były wiec już m.in. smaki góralskie i z „Pana Tadeusza”, a tym razem uczniowie gotowali na podstawie przepisów szefów kuchni restauracji z powiatu. Dominowały ryby w najróżniejszych odmianach, nie zabrakło słodkiego, makowego deseru.Młodzież i uczestników gali gościł hotel Red Baron w Świdnicy.
Gala połączona była ze świątecznym spotkaniem z władzami gmin i pracownikami samorządowymi. Życzenia złożyli biskup Ignacy Dec i ks. Waldemar Pytel, proboszcz parafii ewangelicko-augsburskiej w Świdnicy, a całość uświetnił występ młodych wokalistów z III LO.
asz