Aromatyczne sery, oliwy naturalnie tłoczone, wędliny, tradycyjne chleby, ciasta, ale też wyroby rękodzielnicze. Z ofertą wystawców będzie można zapoznać się już od wtorku, 8 października na świdnickim Rynku. Jarmark Produktów Regionalnych potrwa do piątku, 11 października.
Przyjadą wystawcy z różnych zakątków Polski. Zapachnie świeżym chlebem i wędzonymi wędlinami. Można będzie zaopatrzyć się w aromatyczne sery, oliwy naturalnie tłoczone i pierogi. Dla łasuchów będą pyszne ciasta, słodkie chałwy i baklawy, owoce w czekoladzie i ręcznie robione pierniczki. Nie zabraknie też kraftowych trunków.
Na stoiskach znajdą się nie tylko łakocie dla podniebienia, ale również między innymi: galanteria skórzana, obrusy, serwety koronkowe i wyroby rękodzielnicze.
Tradycyjnie dla najmłodszych przygotowana zostanie strefa rozrywki – karuzela, dmuchańce i mnóstwo zabawek.
Jarmark Produktów Regionalnych zaplanowano od wtorku, 8 października do piątku, 11 października na Rynku w Świdnicy. Będzie czynny w godzinach od 10.00 do 18.00.
/oprac. red./