Jesień pełna sezonowych i regionalnych rarytasów zawitała do Paśnikowej kuchni. Świdnicka restauracja sięgnęła między innymi po paprykę, kurki (grzyby), śliwki, gruszki, jabłka, por, żurawinę i czosnek. Oczywiście nie mogło zabraknąć DYNI, królowej jesiennych warzyw.
Restauracja zaprosiła do współpracy gospodarstwo rolne Dyniowy Zakątek z Olszan, który jest dyniowym specjalistą i potrafi z niej zrobić dosłownie wszystko!
Tak powstał Burger Dyniowy Zakątek, który w składzie ma pastę dyniową z pietruszką, keczup z dyni, sos sezamowy, szpinak baby, ser fetę, rukolę, paprykę, grillowane pieczarki, prażone nasiona słonecznika i dyni oraz chrust z pora. Oczywiście jest też kotlet do wyboru: wołowy, drobiowy, serowy bądź wege (dyniowy).
Paśnik proponuje również Burgera Leśna Kurka z grillowanym serem wędzonym i śmietanowym sosem kurkowym, a także Burgera Złośliwe Bbq z autorskim chutneyem śliwkowym i krążkami cebulowymi.
W tej wyjątkowej ofercie znajdziecie również wiele słodkości np. czekoladowe naleśniki Pancakes Jesienara z mascarpone, miodem i sezonowymi owocami lub z autorskim kremem czokośliwa (powidła sliwkowe). Rewelacją jest też sernik dyniowy z nutą pomarańczy i konfiturą malinową.
Nie zapomnieli również o napojach! Rozgrzewający Napar Jesienny, Mrożona Herbata Śliwkowa oraz gorąca czekolada z bitą śmietaną.
Przyjdź do lokalu i posmakuj jesieni!
Oferta ważna do 31.10.2024
Śledźcie profil restauracji Paśnik na facebooku, a będziesz na bieżąco z nowościami w ich ofercie.
Zamów online już teraz z dostawą!
/Artykuł sponsorowany/
/Zdjęcia: Restauracja Paśnik w Świdnicy/