Strona główna Wydarzenia Kulinarne popisy, lokalne kuchnie i latynoskie rytmy. XX Dolnośląski Festiwal Zupy rozpoczęty!

Kulinarne popisy, lokalne kuchnie i latynoskie rytmy. XX Dolnośląski Festiwal Zupy rozpoczęty!

0

Najlepsze zupy z lokalnych restauracji, pokaz kulinarny uznanego kucharza Mikołaja Reya, latynoamerykańskie tańce, a także wieczorny koncert zespołu Goosebumps – to niektóre z atrakcji czekających na gości jubileuszowej edycji Dolnośląskiego Festiwalu Zupy, który odbywa się w niedzielę w Jedlinie-Zdroju.

Podczas Dolnośląskiego Festiwalu Zupy na swoich stoiskach restauratorzy prezentują autentyczną kuchnię regionu. W tym roku przypada dwudziesta odsłona tego festiwalu pełnego smaków, którego nieodłącznym elementem jest konkurs na najsmaczniejszą dolnośląską zupę. O złotą, srebrną i brązową wazę, a także o Certyfikaty Dobrego Smaku i nagrody rzeczowe, rywalizuje dziesięciu restauratorów, a kulinarne arcydzieła będzie oceniać jury pod przewodnictwem gościa specjalnego festiwalu, znanego kucharza Mikołaja Reya. Ogłoszenie wyników planowane jest na godzinę 18.00.

Podczas niedzielnego wydarzenia odwiedzający Park Zdrojowy w Jedlinie-Zdroju będą mieli nie tylko okazję do skosztowania zup walczących o mistrzowski tytuł. W programie znalazły się również pokazy kulinarne, ale także występy muzyczne i taneczne. Ze szczegółowym programem można zapoznać się na plakacie.

/opr. mn/

fot. Centrum Kultury w Jedlinie-Zdroju

Poprzedni artykułWalczyli o krajowy tytuł „Najtwardszego Strażaka”. Wśród najlepszych ratownik ze Świdnicy [FOTO]
Następny artykułKazimiera Zając dołączyła do grona zasłużonych dla Świdnicy