Zamrażarka skrzyniowa czy lodówko-zamrażarka?
Zamrażarki skrzyniowe (zob. https://iguanasklep.pl/chlodnictwo/zamrazarki) są lepszym rozwiązaniem dla profesjonalistów niż lodówko-zamrażarki między innymi dlatego, że oferują łatwiejszy dostęp do przechowywanych w nich produktów. A pamiętajmy, że po pierwsze kucharz czy też jego pomocnik często nie mają czasu szukać danego produktu, który jest przykryty innymi produktami. Kolejną kwestią z tym związaną jest znacznie łatwiejsza możliwość oszacowania tego, co znajduje się aktualnie zamrażarce skrzyniowej. Dzięki temu można między innymi zamówić kolejne produkty, zanim ich zabraknie, co może mieć przykre konsekwencje, na przykład, gdy nagle zabraknie składników do dania, które zamówił nasz klient. Ponadto zamrażarka skrzyniowa dzięki zamontowanym kółkom może być swobodnie przesuwana, czego nie można powiedzieć o standardowych lodówko-zamrażarkach, które po przemieszczeniu muszą odstać przez pewien czas. Dobrym przykładem tego typu zamrażarki jest zamrażalka stalgast, która nie tylko jest wytrzymała, ale również zapewnia regulację chłodzenia.
Schładzarko zamrażarki dla gastronomii
Jeżeli zależy nam produkcie łączącym cechy zarówno zamrażalki, jak i również lodówki, to lepszym rozwiązaniem może okazać się schładzarko zamrażarka stalgast. Oba urządzenia świetnie sobie poradzą dzięki dużej pojemności między innymi dużymi ilościami wędlin. To z kolei może pozwolić nam zaoszczędzić pieniądze, jeżeli planujemy wykorzystać duże ilości wędlin do dań. W jaki sposób? Dzięki zakupom dużych ilości, co nierzadko wychodzi po prostu taniej.
Praktyczne zamrażarki skrzyniowe
Zakup chłodziarko-zamrażarki skrzyniowej lub też zamrażarki skrzyniowej jest niewątpliwie wartym rozważenia pomysłem, ponieważ w ten sposób możemy nie tylko usprawnić pracę naszej kuchni, ale również zaoszczędzić pieniądze. Dzięki dużym pojemnościom oraz łatwemu dostępowi do produktów, można nie tylko łatwo je magazynować, ale również stale kontrolować ich ilość, poprzez systematyczne uzupełnianie braków, oraz znacznie łatwiej kontrolować ich przydatność do spożycia.
/Artykuł sponsorowany/