Uwielbiających spędzać czas w kuchni czytelników zaprosiliśmy do konkursu, organizowanego przez markę Brześć. By wziąć udział w zabawie, wystarczyło przesłać zdjęcia przygotowanej przez Was potrawy wraz z uzasadnieniem. Które zgłoszenia zostały nagrodzone?
Zestawy słodkości ufundowane przez rodzinną firmę Brześć otrzymali:
- Agnieszka Paszynin – Tort szwarcwaldzki na urodziny męża. Czekoladowy biszkopt,śmietanowy krem i wiśnie z likieru. Poezja smaku. Z każdym kęsem jestem coraz bliżej nieba.
- Katarzyna Rybka – Coś pysznego na poprawę humoru Twego…
- Wioletta Szydło – Niskokaloryczne fit gofry z warzywami na oliwie z oliwek. Danie mojego własnego pomysłu, bardzo smaczne i zdrowe. Na danie główne ryba z piekarnika w cytrynie z czarną soczewicą. Gotuję zdrowo i kolorowo, codziennie i od święta, by rodzina była uśmiechnięta. By zdrowie dopisywało i energii nie brakowało. Jeszcze tort czekoladowy gdy masz ochotę na odrobinę rozkoszy.
- Monika Boguś –„Wypiek doskonały”, który poza smakowitością potrafi ucieszyć każde oko 😉
- Katarzyna Madej-Osówniak – Pyszna propozycja obiadowa, idealna na chłodne dni. Dobrze przyprawiony, aromatyczny farsz z mięsa i czerwonej fasoli zawinięty w delikatne, lekko chrupiące ciasto francuskie. Jest to danie zarówno efektowne jak i sycące. Dobrze się prezentuje, a jest łatwe w przygotowaniu i nie wymaga wielu składników, ani długiego czasu spędzonego w kuchni. Sprawdzi się zarówno na zwyczajny obiad jak i na przyjęcie 🙂 Polecam 🙂
- Irena Jabłońska –Potrawa miała wyglądać bardzo apetycznie, ale moja jest zwyczajna. Placki na talerzu to dawne podpłomyki, kiedyś pieczone na blasze kuchennej. Najlepiej smakują z miodem i powidłami śliwkowymi. Ich zapach to powrót do ciepła płynącego z dawnej kuchni kaflowej. To zapach mamy.
- Karolina Biniek – Zapiekanka makaronowa to danie jednocześnie zdrowe, pożywne, jak i wpisujące się nieco w jedzenie z gatunku niezdrowego (zadowoli to każdego, zarówno zwolenników odżywiania zdrowego, jak i małego folgowania zasadom wspomnianym powyżej). Pełnoziarnisty makaron wraz z kurczakiem i warzywami ukryty pod pierzynką z sera żółtego, gdzie, nie gdzie dodanego również w środku. Odpowiednio doprawiony, świeżo wyciągnięty z piekarnika, rozgrzewa zarówno serca, jak i żołądki. Poprawia humor, gdy za oknem deszcz i plucha, a to ważna rzecz. Dlaczego by więc nie nagrodzić dania tego nagrodą od marki „Brześć”? Już od dawien dawna wiadomo przecież, że gdy obiad lub kolacja były odpowiednie, sycące i zdrowe, najlepszym ich podsumowaniem jest deser odpowiedni, a jak wiadomo, nie ma nic lepszego, od polskich słodkości. Gdzie w tym przypadku marka z Brześcia Kujawskiego idealnie mój wieczór osłodzi.
- Syska Grażyna – Smakowite, bułeczki drożdżowe z nadzieniem budyniowym dlaczego, że schodzą jak przysłowiowe” świeże bułeczki” Jeszcze ciepłe znikają z talerza, najważniejsze z ilości w/g oryginalnego przepisu, poczęstowałam rodzinę i wielu moich znajomych.
- Aleksandra Brzóska – Wykonana przeze mnie pizza. Pizza jest potrawą kuchni włoskiej znaną na całym świecie. Można do niej dodać wszystkie dodatki jakie się tylko lubi. Pizza nigdy nie jest nudna, można eksperymentować i bawić się w kuchni. Robiąc ją zawsze wkładam w to całe serce, przez co zawsze wychodzi obłędna. Każdy ma w sobie coś z pizzożercy i nie znam łakomczucha, który jej nie lubi. Mam nadzieję, że i Wam narobiłam smaka 😉
Gratulujemy! Jednocześnie zapraszamy do kolejnych konkursów organizowanych na portalu Świdnica24.
Firma Brześć istnieje od 1984 roku. Rodzinne przedsiębiorstwo z Brześcia Kujawskiego specjalizuje się w tradycyjnych, opartych na domowych recepturach, wyrobach cukierniczych. Produkuje m.in. słomkę ptysiową z cukrem, z cynamonem i z nasionami, groszek ptysiowy, ciasteczka kruche i francuskie. W Polsce, produkty Brześcia można nabyć w sieciach supermarketów i dyskontów, takich jak: Biedronka, Lewiatan, POLOMarket, Intermarché czy Dino, jak również w mniejszych sklepach osiedlowych i hurtowniach spożywczych na terenie całego kraju. Więcej informacji na temat Firmy można znaleźć na stronie www.brzesc.pl oraz na fanpage’u Brześcia w serwisie Facebook.
/red./