Były już truskawki, jagody i wiśnie. Podczas najbliższych kulinarnych wariacji, jakie organizatorzy zaplanowali na dzień 27 sierpnia, ogórek zaprzyjaźni się z maliną.
Pyszne i zdrowe dary natury królują już na naszych stołach. Pierwsze kulinarne spotkanie w Bystrzycy Górnej zgromadziło zarówno młodych jak i starszych miłośników gotowania i pieczenia. W lipcu pomysłodawcy przedsięwzięcia przygotowali przetwory z wiśniami i jagodami. Tym razem będą królować ogórki i maliny.
Przetwory te przez cały rok będą zapełniać „Szafę Przysmaków” Przyrządzone przetwory będą prezentowane podczas corocznych dożynek i wizyt studyjnych z innych miejscowości. Uroczyste otwarcie szafy zaplanowano na koniec roku.
Na wspólne gotowanie i pieczenie zapraszają Rada Sołecka wsi Bystrzyca Górna oraz Stowarzyszenie Przyjaciół Bystrzycy Górnej „Trzy sosny”. Początek 27 sierpnia godz. 16.00 świetlica w Bystrzycy Górnej.