Strona główna Artykuł sponsorowany Pasja ze Świdnicy, a smak z Neapolu. Dijo Pizza obchodzi swoje 3....

Pasja ze Świdnicy, a smak z Neapolu. Dijo Pizza obchodzi swoje 3. urodziny!

0

Świdnica może pochwalić się miejscem, które przenosi smakiem wprost na słoneczne ulice Włoch. Mowa o Dijo Pizza, którą otwarto 2 grudnia 2022 roku, czyli 3 lata temu. Za sukcesem i unikalnym klimatem lokalu stoi jego właściciel Alan, młody przedsiębiorca z wyjątkową mieszanką pasji: miłością do autentycznej włoskiej pizzy i zamiłowaniem do motoryzacji.

fot. Dijo Pizza

Sekret włoskiej tradycji, to cienkie ciasto i ogień

Kluczem do unikalnego smaku pizzy z Dijo jest wierność tradycyjnym włoskim metodom. Pizzeria specjalizuje się we włoskiej pizzy na cienkim cieście, która jest sztuką samą w sobie, wymagającą precyzji i wyczucia. Prawdziwa magia dzieje się jednak w sercu lokalu – w piecu opalanym drewnem. To właśnie m.in. naturalny ogień nadaje pizzy charakterystycznego aromatu, idealnej chrupkości i niepowtarzalnej, lekko dymnej nuty, której nie da się osiągnąć w piecach elektrycznych.

Alan, łącząc swoje dwie pasje, stworzył miejsce, gdzie jakość produktu idzie w parze z dynamicznym podejściem do biznesu. Zdecydował się na najwyższą jakość składników i proces wypieku, co zjednało mu grono stałych Klientów.

Więcej niż pizza, czyli warsztaty dla Klientów

Dijo Pizza to znacznie więcej niż standardowy lokal. Wychodząc naprzeciw potrzebom społeczności lokalnej, szkół, przedszkoli, a także klientów biznesowych, Alan rozbudował ofertę o unikalną pozycję – warsztaty z robienia pizzy!

Jest to idealna forma integracji dla:

  • Firm i zespołów (eventy, integracje)
  • Szkół, dzieci i młodzieży
  • Imprez okolicznościowych, takich jak: urodziny, wieczory panieńskie i kawalerskie

Warsztaty organizowane są od poniedziałku do piątku zazwyczaj w godzinach porannych i dają uczestnikom szansę na dosłowne zanurzenie się w kulturę włoskiego jedzenia, naukę ugniatania ciasta i tworzenia własnych, niepowtarzalnych kompozycji pod okiem eksperta. To niezapomniana, kulinarna przygoda.

Uzupełnieniem menu są m.in. sałatki, idealne na lekki lunch lub jako dodatek do pizzy. Co ważne, w okresie od czerwca do początku września Klienci mogą cieszyć się smakiem pizzy w urokliwym ogródku letnim, co dodaje miejscu śródziemnomorskiego charakteru. Pizzeria otwarta jest od poniedziałku do niedzieli w godzinach od 12:00 do 22:00, co pozwala na delektowanie się smakiem Dijo Pizza o każdej porze dnia. Pizzeria oferuje zakup online oraz dostawę do domu.

Wizja Alana: biznes to ludzie

Alan, podkreśla w swojej filozofii biznesowej, że za każdym sukcesem stoją przede wszystkim ludzie.„Każda pizzeria, każdy biznes to jest historia. A każdą historię tworzą ludzie – nasi pracownicy, którzy wkładają serce w to co robią i co równie ważne -, nasi Klienci. To dla nich codziennie rozpalamy piec i dążymy do perfekcji. Niech te kolejne lata przyniosą nam wszystkim mnóstwo zdrowia, szczęścia i oczywiście… pysznej pizzy!” – mówi Alan.

To przesłanie jest wyraźnym zaproszeniem skierowanym do obecnych i przyszłych Klientów: dołączcie do społeczności Dijo Pizza, skosztujcie prawdziwie włoskiego smaku i poczujcie atmosferę miejsca, gdzie liczy się pasja, jakość i relacje.

Link do profilu na FB: https://www.facebook.com/dijopizza

Zgodnie z filozofią Alana, to ludzie tworzą historię. Właśnie dlatego Dijo Pizza pragnie zaprosić swoich Klientów do wspólnego celebrowania miłości do prawdziwej włoskiej pizzy. W związku z tym ogłaszamy konkurs, w którym do wygrania są 3 vouchery na dowolną pizzę z menu Dijo Pizza!

Zasady są proste:

  1. Zrób zdjęcie: Opublikuj na swoim profilu na Facebooku lub Instagramie (w trybie publicznym) zdjęcie, które najlepiej oddaje Twoją pasję do włoskiej kuchni lub najmilej wspominany moment spędzony w Dijo Pizza. Może to być kadr z ogródka letniego, ujęcie ulubionej pizzy, a nawet zdjęcie z warsztatów, a następnie wyślij je do nas na Messengerze.
  2. Opisz: Dodaj krótki opis (do 3 zdań), dlaczego to właśnie pizza z Dijo jest dla Ciebie wyjątkowa.
  3. Oznacz: Oznacz profil Dijo Pizza (jeśli istnieje) i dodaj hasztag #PasjaSmakuDijo.

Konkurs trwa do 15. grudnia br.. Spośród wszystkich zgłoszeń Zespół Dijo Pizza wybierze trzy najbardziej kreatywne i „apetyczne” historie, a ich autorzy otrzymają nagrody.

fot. Dijo Pizza

/Artykuł sponsorowany/

Redakcja nie odpowiada za treść i zdjęcia artykułów sponsorowanych i reklam.

Poprzedni artykułDwóch nowych policjantów złożyło ślubowanie [FOTO]
Następny artykułKrzywdzone, chore, zaniedbane zwierzęta. Kogo zawiadamiać? Radna poprosi służby o pomoc