Palarni Blend z okolic Świdnicy na wiosnę zaskakuje nowościami. Smakosze kawy mogą liczyć na prawdziwy powiew świeżości. W ofercie lokalnej palarni pojawiła się całkowicie nowa mieszanka POP ESPRESSO, ale też inne kawowe propozycje na sezon wiosenno-letni. Właściciele firmy startują też z serią filmowych poradników z zaparzania ulubionej kawy!
– Wiosna, to powiew świeżości i chcieliśmy ją oddać również w kawie. Taka myśl przyświecała nam podczas tworzenia nowej mieszanki POP ESPRESSO. POP to propozycja sezonowa na okres wiosna-lato. Jest ona słodka i lekka jak muzyka pop, ale również radosna i nasycona smakiem jak sztuka pop-art – przedstawiają pierwszą nowość Justyna i Paweł, właściciele palarni.
Nowa wiosenna mieszanka kawowa składa się z następujących ziaren: Etiopia, Nikaragua oraz Brazylia. Można spodziewać się po niej dużej ilości karmelowej słodyczy, delikatnej brzoskwiniowo-wiśniowej kwasowości oraz nut kwiatowych. Z założenia ma to być słodka, złożona, uniwersalna i przystępna kawa.
– Naszą premierową mieszankę przez najbliższe 2 tygodnie będzie można spróbować w kawiarni Gałka jako alternatywne ziarno do obecnie serwowanej tam kawy. W dniach od 8 do 22 kwietnia udostępniamy drugi młynek kawiarni i zachęcamy do spróbowania POPu! – informują właściciele.
Niezmiennie oprócz nowej mieszanki Palarnia Blend przygotowała bardzo zróżnicowany szereg nowości z: Hondurasu, Etiopiii, Kolumbii, Panamy i Tanzanii. Ale to nie jedyne nowości.
– Mamy również przyjemność ogłosić, że ruszamy z serią filmowych poradników dotyczących zaparzania kawy. Format jest krótki (2-3 minuty), bardzo zwięzły i wyjaśniamy jak uzyskać smaczny napar aż w 12-stu różnych metodach m.in. kawiarka, Hario v60, french press. Zachęcamy do zajrzenia do działu Filmy na stronie www.palarniablend.pl lub na Youtube – zapraszają Justyna i Paweł z Palarnii Blend z Pszenna.
/oprac. AN/
/Artykuł sponsorowany/