restauratorów. Już po raz XIV uczniowie Zespołu Szkół Hotelarsko-Turystycznych przygotowali niezwykłe, świąteczne spotkanie, podczas którego zaprezentowali swoje kulinarne umiejętności. Tym razem wykonali dania wg przepisu restauratorów z powiatu świdnickiego.
Joanna Duda i Sebastian Krzywda, nauczyciele ZSHT i autorzy projektu „Gale Bożonarodzeniowe” każdego roku proponują inną konwencję. Były wiec już m.in. smaki góralskie i z „Pana Tadeusza”, a tym razem uczniowie gotowali na podstawie przepisów szefów kuchni restauracji z powiatu. Dominowały ryby w najróżniejszych odmianach, nie zabrakło słodkiego, makowego deseru.Młodzież i uczestników gali gościł hotel Red Baron w Świdnicy.
Gala połączona była ze świątecznym spotkaniem z władzami gmin i pracownikami samorządowymi. Życzenia złożyli biskup Ignacy Dec i ks. Waldemar Pytel, proboszcz parafii ewangelicko-augsburskiej w Świdnicy, a całość uświetnił występ młodych wokalistów z III LO.
asz













![Policjanci czuwają nad bezpieczeństwem podczas świdnickiego jarmarku [FOTO]](https://swidnica24.pl/wp-content/uploads/2025/12/policja-na-jarmarku-w-Swidnicy-1-100x75.jpg)





![Kto wygrał zaproszenia na świąteczny koncert zespołu i chóru Armii USA w Świdnicy? [ROZWIĄZANIE KONKURSU]](https://swidnica24.pl/wp-content/uploads/2023/04/Orkiestra-Sil-Powietrznych-Stanow-Zjednoczonych-w-Europie-21-04-2023-Swidnica-5-100x75.jpg)