„Lekcje Sztuki” - „Siejemy dobry ferment”

    „Lekcje Sztuki” – „Siejemy dobry ferment”

    0
    PODZIEL SIĘ
    Kiedy:
    26 Kwiecień 2018@18:00 – 20:00
    2018-04-26T18:00:00+02:00
    2018-04-26T20:00:00+02:00
    Gdzie:
    Świdnica
    Rynek 44
    58-100 Świdnica
    Polska
    Koszty:
    Bez opłat

    26 kwietnia zaplanowano ostatnie wydarzenie w ramach cyklu „Lekcje Sztuki”. Tym razem ze świdniczanami spotka się Tomasz Krzeczkowski z Cudo Kombucha Tea, prowadzący spotkanie pod nazwą „Siejemy dobry ferment”. Zgromadzeni uczestnicy poznają od kuchni proces tworzenia konkretnych smaków na przykładzie różnych rodzajów kombuchy (bezalkoholowego napoju fermentowanego, warzonego na bazie najlepszych, wyselekcjonowanych herbat). Praca nad nim wymaga szukania odpowiedniego balansu już w trakcie samego warzenia – pomiędzy tymi procesami a kreacją artystyczną. W jaki sposób napój może oddziaływać na zmysły i czy jest to zbieżne do dzieł sztuki? O wadze identyfikacji wizualnej oraz designie produktu opowie gość spotkania.

    Wszystkie lekcje rozpoczynają się o godz. 18.00 w Galerii Fotografii w Świdnicy.